Wie ik ben

Mijn naam is Tonyukuk Ersoy en ik ben woonachtig in Amsterdam. Eenmaal als kind aangekomen, heb ik Nederlandstalig onderwijs heb gevolgd en heb het Turks van huis uit heb meegekregen. Hierdoor beschouw ik mijzelf als volledig tweetalig.

Mijn interesse voor de Turkse taal en cultuur heeft ertoe geleid dat ik mij volledig op de studie en didactiek van het Turks heb gericht. Voor verdere informatie over mij, zie mijn linkedin pagina of academia.

Wat ik doe

Na afronding van mijn academische opleiding Turkse talen en culturen aan de Universiteit Utrecht en de eerstegraads lerarenopleiding aan de Universiteit Leiden, ben ik begonnen met het verzorgen van taalcursussen Turks voor verschillende opdrachtgevers. Inmiddels heb ik ruime ervaring met cursussen en onderwijsprogramma’s op verschillende niveaus alsook met een zeer heterogeen publiek. Naast mijn docentschap ben ik ook werkzaam als corrector en examinator Turks bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). 

De afgelopen jaren hebben Petra van Dongen en ik ons eigen lesmateriaal  Turkije-Turks Leer- en Werkboek ontwikkeld. Dit is een driedelige lesmethode voor respectievelijk beginners, halfgevorderden en gevorderden. In mijn vrije tijd werk ik aan een Turks etymologisch woordenboek en schrijf artikelen. De al gepubliceerde artikelen zijn:

Nederlandse taalpuristen in actie! (9 september 2013)

Turks als moedertaal (25 maart 2013)

Uitspraken in de schrijf- en spreektaal van het Nederlands (6 december 2012)

De letters Q, W en X in het Turks (24 november 2012)

Uitspraken Turks en Nederlands (16 november 2012)

Turks: een andere koek (16 oktober 2012)

De Bond tegen leenwoorden (26 september 2012)