Turkse taal, cultuur en geschiedenis

U kunt bij mij terecht voor zowel groepslessen als voor privélessen

Turkse taal

Turkije is tegenwoordig voor veel Nederlanders een geliefde vakantiebestemming. Uiteraard zijn er meerdere redenen waarom er veel is vraag naar Turkse taalcursussen.

Zo zijn er zijn Nederlanders die zich voor langere tijd in Turkije vestigen en goed willen communiceren; bijvoorbeeld met hun buren, bij het boodschappen doen of wanneer ze naar het ziekenhuis moeten. Ook is er in Nederland tegenwoordig een steeds groeiende aantal gemengde huwelijken tussen Nederlanders en (Nederlandse) Turken. Voor deze mensen is het prettig om alledaagse gesprekken te kunnen voeren met familieleden van de Turkse partner. Daarnaast trekt de economische groei veel investeerders/ondernemers aan die een goede indruk willen maken met hun kennis van de Turkse taal. Tot slot zijn er derde- generatie Turken die hun Turkse taalvaardigheid willen verbeteren.

Er zijn dus verschillende redenen om de Turkse taal te leren; ik kan u daarbij van dienst zijn.

Leer en werkboeken

De afgelopen jaren hebben Petra van Dongen en ik ons eigen lesmateriaal Turkije-Turks Leer- en Werkboek ontwikkeld. Dit is een lesmethode voor respectievelijk beginners, halfgevorderden en gevorderden. In mijn vrije tijd werk ik aan een Turks etymologisch woordenboek en schrijf artikelen.

Auteurs

  • Tonyukuk Ersoy
  • Petra van Dongen