De boeken

In Turkije-Turks Leer- en werkboek I (voor hardcover zie link) wordt de basis van de grammatica overzichtelijk en stap voor stap uitgelegd. Dit boek is geschikt voor iedereen die Turks wil leren, ongeacht het niveau. Deze kunnen zowel worden gebruikt in klassikaal verband als voor zelfstudie. Om de woordenschat op te bouwen staan in de lessen teksten en woordenlijsten. Door het maken van de oefeningen leert de men de grammaticaregels toe te passen. Cursisten die dit boek hebben doorgewerkt, beschikken over een redelijke woordenschat, hebben een goed beeld van hoe de taal in elkaar zit, kunnen een simpele conversatie voeren en kunnen constructies en woorden herkennen in een gesprek tussen Turks-sprekenden. Het ERK-niveau van iemand aan het eind van dit boek zal nog A1 zijn.

In Turkije-Turks Leer- en werkboek II (voor hardcover zie link) gaan we verder met andere tijden, de combinaties tussen de verschillende tijden en andere grammatica. Na ook dit deel te hebben afgerond zit u ongeveer tussen A1 en A2 van het ERK-niveau. Omdat nu alle tijden aan bod zijn gekomen, is men beter in staat om een gesprek te volgen. Dit komt vooral omdat ook de mogelijkheidsvorm, wat een van de moeilijktse onderdeel op dit niveau was, is behandeld.

In het programma van Turkije-Turks Leer- en werkboek III komen de bijzinnen aan bod. Nu staat zeker op niveu A2 en wellicht wel B1. Deel III wordt nu nog als conceptversie gebruikt en zal naar verwachting rond de zomer van 2019 worden gepubliceerd.

In alle de drie boeken staat verschillende informatie over de Turkse cultuur en geschiedenis. Deze is bedoeld om de boeken zowel aangenamer en completer te maken alsmede extra informatie te bieden aan hen die daar interesse voor hebben.